Cercetare în tehnologia medicală

Cercetare și inovare la Universitatea din Craiova. O echipă de profesori de la Universitatea din Craiova și de la Universitatea  Politehnică București împreună cu partenerii SINTEF Norvegia au implementat  un proiect de cercetare ce a avut ca scop dezvoltarea “Sistemului de Navigație pentru Endomicroscopie Confocală Laser pentru Îmbunătățirea Biopsiei Leziunilor Periferice din Plămâni” – NAVICAD. Valoarea acestui proiect a fost 1.1 mil. Euro.

Obiectivul principal al proiectului a fost dezvoltarea unui sistem inovativ, minim invaziv, ghidat prin imagistică, denumit NAVICAD  prin care se obțin probe de țesut.

Prototipul funcțional al sistemului NAVICAD s-a testat cu succes într-un model artificial special proiectat precum și în animale de talie mare în cadrul facilităților partenerilor norvegieni.

Pneumologii vor avea posibilitatea în viitor de a utiliza sistemul NAVICAD cu navigație și microscopie confocală pentru a obține imagini ale țesutului pulmonar de la căile respiratorii superioare până la alveole la pacienții care prezintă leziuni pulmonare pentru a obține probe de țesut.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.