Campania continuă

La Craiova, de Ziua Mondială a Sănătăţii, continuă campania “Fac ce vreau, dar ştiu ce fac”. În centrul orașului, mai mulți voluntari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie au împărțit pliante adolescenților și i-au invitat să admire un dans de tango.

Proiectul de educaţie pentru sănătate “Fac ce vreau, dar ştiu ce fac”, iniţiat şi implementat de Fundaţia Population Services International, a început a doua ediție în Dolj. Beneficiarii proiectului sunt adolescenţii, dar şi adulţii activi sexual. Principalul scop al proiectului este creşterea numărului de cunoştinţe referitoare la sănătatea sexuală pentru a preveni infecţiile cu transmitere sexuală, dar şi a sarcinilor nedorite.

Din Uniunea Europeană, România este ţara cu cel mai mare număr de naşteri la adolescentele sub 15 ani, iar acest proiect a fost dezvoltat şi implementat ca răspuns la statisticile naţionale şi europene din ultimii ani. Vârsta medie la care adolescenţii îşi încep viaţa sexuală este 15 ani şi doar 42% din aceştia folosesc o metodă contraceptivă.

Statisticile naţionale şi europene arată că peste 90.000 de fete cu vârste de maximum 19 ani au născut în perioada 2009-2012, iar aproape 39.000 au făcut o întrerupere de sarcină. În acelaşi timp, jumătate din adolescente se aleg cu o boală cu transmitere sexuală în primii doi ani de la debutul vieţii sexuale.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.