Mii de înscriși la pregătitoare

Peste 1500 de cereri au fost depuse în prima săptămână de înscrieri în clasa pregătitoare în Dolj. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, sunt deja unităţi de învăţământ unde numărul cererilor depuse a depăşit numărul locurilor disponibile pentru clasa pregătitoare. Prima etapă se va încheia pe 16 martie, iar cea de-a doua se va derula în perioada 24-30 martie.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

După prima săptămână de înscrieri, peste 40% dintre copii au fost înscriși în clasa pregătitoare, la unele unități de învățământ depășindu-se  numărul de locuri alocat prin planul de școlarizare.

Prima etapă de înscrieri se desfăşoară în intervalul 27 februarie-16 martie, iar cea de-a doua în perioada 24-30 martie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.