2 cazuri de gripă

2 cazuri noi de gripă, confirmate în Dolj. În ultima săptămână, s-au înregistrat două cazuri noi infestate cu virusul AH3. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, au existat șaisprezece cazuri suspecte, însă doar două dintre ele au fost confirmate de Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti.

Peste  850 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 442 de cazuri de pneumopatii acute au raportat medicii, în această săptămână. Vaccinarea antigripală rămâne principala măsură de protecție. În aceste condiţii, cei care prezintă semne de răceală ar trebui să nu ezite să meargă la medicul de familie.

Cu toate că de la mijlocul săptămânii, vremea se încălzește treptat, medicii vin cu sfaturi și atenționări despre cum să ne ferim ori să ne luptăm cu virozele respiratorii.

În această perioadă este indicat consumul de fructe şi legume, care asigură un aport optim de vitamine, pentru întărirea sistemului imunitar. Este, de asemenea, important să se respecte orele de somn pentru a evita slăbirea sistemului imunitar.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.