Prezentarea Parlamentului Tinerilor Europeni

Elevii Colegiului Național „Frații Buzeşti” au asistat, astăzi, la o prezentare a Parlamentului Tinerilor Europeni. Acesta reprezintă un mediu ambiant pentru elevii pasionați de dezbateri, politică, probleme europene şi activități nonformale.

Andra Radu este elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi astăzi le-a vorbit colegilor săi din clasele mai mici despre experienţa trăită la Parlamentul Tinerilor Europeni şi le-a comunicat detaliile despre Selecţia Regională Muntenia 2017. Acolo, 11 tineri implicați vor fi politicieni pentru un weekend, în perioada 18-20 martie, la Buşteni. Problemele dezbătute de aceştia vor fi atât culturale, cât şi sociale sau economice, de la discrepanța dintre sistemele educaționale până la criza refugiaților.

Potrivit organizatorilor, sesiunile de selecţie includ teambuilding, munca în comitet, dezbateri în adunarea generală, seara interculturală şi un miniconcert susţinut de participanţii muzicieni. Dintre participanţii la sesiunile regionale se vor selecta delegaţii pentru participarea la sesiunea de selecţie naţională din toamna acestui an, unde vor participa în total 60 de tineri, câte 20 selectaţi la fiecare regională.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.