Parcare cu plată, în centru

Primăria Craiova a supus dezbaterii publice, astăzi, taxa de parcare şi criteriile de încadrare a clădirilor şi terenurilor în categoria celor neîngrijite pentru care proprietarii vor plăti impozite de 500 de ori mai mari. Craiovenii  veniţi în sala de şedinţă, s-au declarat nemulţumiţi de felul în care se va percepe taxa pentru parcare, şi anume prin SMS, motivând că nu toţi cei care deţin o maşină au şi telefon mobil.

Taxa pentru parcarea din centrul oraşului, dar şi felul în care se va face aceasta au fost temele cele mai disputate în cadrul dezbaterii publice de la Primăria Craiova. Pe ordinea de zi s-a aflat şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea criteriilor de încadrare în categoria clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în Craiova.

Pe lângă taxa pentru parcarea curentă pe domeniul public pe bază de vignetă, de 40 de lei pe an, pe care toţi locuitorii Craiovei care au autovehicule trebuie să o plătească, autorităţile propun şi plata pentru parcarea curentă pe domeniul public, prin SMS, care va fi semnalizată cu indicatorul  „Parcare cu Plată”. Taxa, dar şi modalitatea în care se va face aceasta au stârnit multe reacţii negative.

Primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, a venit cu soluţia salvatoare pentru cei care deţin autovehicule şi vor să parcheze în centrul municipiului, dar nu au telefoane mobile: parcarea subterană! Deși municipalitatea a întocmit o listă cu zece străzi care vor avea parcări cu plată, pentru început taxarea se va face doar pe trei dintre acestea, urmând ca după o perioadă să fie aplicată taxarea la toate străzile din listă.

Plata  pentru parcare pe domeniul public cu plata prin SMS, semnalizată cu indicatorul “Parcare cu Plată” se va realiza prin transmiterea unui SMS, de pe telefonul mobil către un număr scurt format din 4 cifre, în reţelele de telefonie mobilă, număr indicat pe panourile de parcare cu plată. Controlul plăţii locurilor de parcare se va face de poliţiştii locali şi agenţii constatatori, împuterniciţi de primarul municipiului Craiova, care vor verifica plata prin intermediul unor dispozitive tip PDA/Smartphone, introducând numărul de înmatriculare al autoturismului, sistemul returnându-le informaţiile complete despre ultima plată efectuată pentru respectivul autovehicul şi situaţia acestuia.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.