Controale intense pentru verificarea conformităţii alimentelor aflate la vânzare în pieţe şi magazine. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a întreprins o amplă acţiune la nivel naţional, în urma căreia au fost retrase de la comercializare tone de carne şi peste un milion de ouă. Testarea cărnii de porc pentru depistarea parazitului Trichinella Spiralis a devenit obligatorie.
Autorităţile publice responsabile cu siguranţa alimentară a populaţiei îşi intensifică controalele în această perioadă. La nivelul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj au fost constituite echipe mixte, care au verificat mijloacele de transport a ouălor provenite din state membre ale Uniunii Europene. În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de nereguli în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei în materie şi care au fost sancţionate contravenţional de inspectorii DSVSA. Importante cantităţi de ouă au fost confiscate, din cauza nerespectării condiţiilor de transport, a celor de igienă şi a neînregistrării tuturor livrărilor. Referitor la carnea de porc, care se comercializează intens în această perioadă, se recomandă ca aceasta să fie cumpărată numai din locuri sau spaţii autorizate. Pentru cei care cumpără porci vii crescuţi în gospodăriile populaţiei, se impune a se efectua la medicul veterinar, examinarea cărnii, pentru depistarea parazitului Trichinella Spiralis. Nerespectarea acestei obligaţii poate avea consecinţe grave, sub aspectul sănătăţii celor care consumă carne netestată.