Taxele şi impozitele, neschimbate

Primăria Craiova a organizat, astăzi, o dezbatere publică privind proiectul de hotărâre pentru stabilirea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale în anul 2017. Autoritățile locale propun ca taxele pentru clădiri, terenuri și mașini să rămână aceleași ca în anul care se încheie. Excepție fac persoanele care deţin imobile neîngrijite. Acestea vor scoate din buzunar de şase ori mai mulţi bani ca în 2016.

Potrivit proiectului de buget, Primăria Craiova va menține taxele și impozitele pe care le-a plătit populația în 2016, cu o excepţie. Contribuabilii care deţin imobile neîngrijite ar putea plăti anul viitor impozite de şase ori mai mari.  La pachet cu această mărire, edilii vin și cu o serie de scutiri de la plata taxelor și impozitelor pe 2017.

Craiovenii care au în posesie astfel de imobile au fost păsuiţi încă de anul trecut. Atunci, autorităţile locale au decis să le lase o perioadă de graţie celor vizaţi de suprataxă. Decizia finală se va lua în şedinţa de Consiliu Local, unde aleşii au posibilitatea de a alege un alt nivel de majorare în afara maximului de 500 % permis de Codul Fiscal.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.