Vânăta, o legumă sănătoasă

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume. Şi, cu toate că luna iulie este perioada în care acestea sunt în plin sezon, ne putem bucura de ele până târziu în toamnă. Vinetele conţin fier,calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumăm pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii noastre.
Vinetele sunt o sursă de multe substanţe nutritive. Ele conţin fibre şi o gamă mare de vitamine şi minerale, precum acid folic, potasiu şi mangan, vitaminele C, K şi B6, fosfor, cupru, tiamină, niacină, magneziu. De asemenea, vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. Conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului  de colon.Vinetele sunt recomandate şi în dietă deoarece sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii. Ele au, de asemenea, grijă şi de inima noastră. Vinetele sunt bogate în bioflavonoide, antioxidanţi puternici care au rolul de a regla tensiunea arterială şi previn depunerile de colesterol pe pereţii vaselor de sânge.Un consum regulat de vinete ne scapă de cheagurile de sânge, datorită  vitaminei K şi bioflavonoidelor, care întăresc vasele de sânge. Astfel este redus semnificativ riscul de infarct şi  accidente vasculare cerebrale.  De asemenea, tratează insomniile fiind recomandate de specialişti persoanelor suferinde de nelinişte sau agitaţie, mai ales pe timpul nopţii. Un consum regulat de vinete  poate alunga şi stările de nervozitate. Vânăta este o legumă hrănitoare care conţine foarte multă apă, de aceea ea ajută la detoxifierea organismului fiind considerată un aliment diuretic.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.