Firmele de recrutare, la control

Firmele de plasare a forţei de muncă în străinătate sunt verificate  de ITM Dolj. Acţiunile de control au loc în cadrul unei campanii desfăşurate la nivel naţional  şi  vizează verificarea modului în care agenţiile de ocupare a forţei de muncă respectă legislaţia privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate.

ITM Dolj desfăşoară în această perioadă controale  la societăţile comerciale care au ca obiect principal de activitate ,, plasarea forţei de muncă”. Acţiunea se desfăşoară ca urmare a zeci de plângeri formulate de doljeni înşelaţi de agenţiile de plasare a forţei de muncă. Acestea promiteau joburi bănoase în străinătate în schimbul unor comisioane, dar promisiunile nu ajungeau niciodată să fie concretizate.

Angajatorii care recrutează forţă de muncă în străinătate trebuie, conform legii, să respecte anumite condiţii, printre care un spaţiu adecvat şi dotări pentru buna desfăşurare a activităţii de personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă, dar şi o bază de date cu oferte şi condiţii de muncă asigurate de angajatorul străin.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.