Ridichea este o legumă sănătoasă cu multiple beneficii pentru organism. Este de mai multe feluri, însă cea mai cunoscută şi apreciată de noi este cea mică, roşie şi cu un conţinut alb, numită şi ridiche de lună. Acestea sunt consumate în special primăvara, atunci când nu lipsesc de pe nicio tarabă din piaţă.
Ridichiile sunt foarte apreciate pentru conţinutul lor ridicat de vitamina C, acid folic si potasiu, dar şi pentru vitamina B6, magneziu, cupru, zinc, fier si calciu. Ridichea conţine şi foarte mulţi antioxidanţi şi vitamine. Este un bun detoxifiant şi întăritor al imunităţii. Datorită conţinutului ei, ridichea este considerată una dintre legumele care ajută la prevenirea cancerului. Ridichea este recunoscută şi pentru faptul că previne guturaiul, gripa şi infecţiile respiratorii. Are rezultate bune şi în tratarea astmului bronşic la copii. Ridichiile de lună sunt benefice pentru tratarea tuturor afecţiunilor care au la bază carenţă de vitamina C, având în vedere că ele conţin într-o cantitate mare această vitamină. De asemenea, un consum regulat de ridichii de lună are efect de calmare şi pentru afecţiunile ficatului, poate împiedica dezvoltarea pietrelor la rinichi, dar şi la vezica biliară. Un remediu pentru infecţiile urinare este sucul de ridichii consumat timp de o săptămână de două ori pe zi. Amestecat cu mierea, sucul de ridichii combate şi afecţiunile pulmonare şi tusea. Sucul de ridichii este recunoscut şi pentru combaterea paraziţilor intestinali.