Vaccinul antigripal a sosit

 

Dozele de vaccin antigripal au ajuns în Dolj. Prima tranşă, de 10.000 de doze,  sunt distribuite la cabinetele medicilor de familie. La începutul lunii viitoare se mai aşteaptă încă 4000 de doze. Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă metodă de prevenire a infecţiilor gripale. Imunizarea vizează în mod deosebit persoanele cu risc de complicaţii generate de gripă.

Vaccinul antigripal este deja disponibil în Dolj. Prima tranşă de vaccin, de 10.000 de doze se distribuie către cabinetele medicilor de familie. Persoanele cu risc crescut de complicaţii generate de gripă beneficiază gratuit de acest vaccin. În categoriile de risc se încadrează persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni si 64 de ani, cu afecţiuni medicale grave, precum şi gravidele, personalul sanitar din spitale. Vaccinarea antigripală poate fi efectuată şi de alte persoane, care pot procura vaccinul din farmacii.

În această perioadă, cauza principală a gripei este aerul rece, care determină scăderea imunităţii. Pentru a preveni apariţia gripei se recomandă măsuri de igienă personală, un regim de viaţă sănătos, constând într-o alimentaţie bogată în fructe şi legume, precum şi multă mişcare. Până la începutul lunii noiembrie se mai aşteaptă încă 4000 de doze de vaccin în Dolj.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.