Conopida, o legumă sănătoasă

Conopida este una dintre cele mai sănătoase legume,cu un conţinut bogat de  potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten şi vitaminele C, K, B1, B2, B6. Această legumă este recomandată pentru prevenirea bolilor de cancer.Pentru că are o valoare calorică destul de scăzută conopida este  recomandată persoanelor care urmează o cură de slăbire. Consumul ridicat de conopidă, se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a atacului cerebral. Enzimele care se găsesc în conopidă ajută la detoxifierea organismului. Compuşii toxici, dacă nu sunt eliminaţi la timp pot duce la deteriorarea celulelor, ceea ce poate cauza cancerul. Enzimele specifice, împreună cu vitaminele şi mineralele conţinute în conopidă dau acestei plante proprietăţile sale anticancerigene. Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea, că un alt compus chimic din conopidă, numit sulforafan, este benefic pentru combaterea cancerului de plămâni ori prostată. Nu în ultimul rând, biotina, o vitamină solubilă din conopidă, este eficientă în combaterea mătreţii. Consumată înainte de culcare, conopida poate calma ticuri nervoase, precum scrâşnitul din dinţi, în timpul somnului. Conţinutul bogat în vitamina C ajută la refacerea organismului printr-o acţiune puternic antioxidantă şi antiinflamatorie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.