Bani pentru elevi

Peste 20.000 de elevi din judeţul Dolj au beneficiat, în anul şcolar 2015-2016, de burse de studiu şi de alocaţii. Acestea se acordă elevilor de la şcolile profesionale, dar şi celor de la liceu. Alocaţia pentru susţinerea familiei se acordă familiilor cu venituri mici. Condiţiile pentru acordarea acestor venituri sunt depunerea unei cereri şi frecvenţa regulată a elevilor la cursuri.

Elevii care frecventează cu regularitate cursurile şcolare, pot obţine importante beneficii financiare. În anul școlar 2015-2016, în județul Dolj au fost acordate 1.980 de burse profesionale în valoare de 200 de lei. Alți 3.172 de elevi au beneficiat de bursa lunară de 180 de lei prin programul «Bani de liceu». De asemenea, 15.743 de copii au beneficiat de alocația de susținere a familiei. În plus, în funcţie de rezultatele şcolare obţinute se pot acorda și burse de performanță, burse de merit, burse de studiu. În Craiova au fost acordate peste 8.500 de astfel de recompense.

Elevul pierde bursa dacă înregistrează absenţe nemotivate sau dacă are abateri disciplinare. Alocaţia pentru susţinerea familiei se acordă familiilor care realizează venituri mici şi au în întreţinere copii cu vârsta sub 18 ani. Cuantumul venitului care dă drept la alocaţie este cuprins între 201 lei şi 530 lei pe fiecare membru. Alocaţia diferă în funcţie de numărul copiilor aflaţi în întreţinere. Dreptul la această alocaţie se pierde în situaţia în care copilul acumulează peste 20 de absenţe nemotivate de la cursuri.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.