Posturi vacante în Dolj

La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, se vor desfăşura alte două şedinţe de repartizare a posturilor rămase neocupate  în unităţile de învăţământ preuniversitar. La momentul actual, sunt disponibile 350 de posturi, catedre vacante rezervate sau fracţiuni de normă.

La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au fost deja organizate primele şedinţe publice pentru repartizarea posturilor rămase neocupate. Au fost rezolvate cazurile profesorilor titulari afectaţi în urma restrîngerii de activitate, soluţionarea venind fie prin repartizarea unui alt post în şedinţele de transfer sau prin detaşare în interesul învăţământului. Cei mai afectaţi, dacă vorbim de restrângere, au fost la matematică şi limba şi literatura română. Astăzi a avut loc şedinţa publică pentru repartizarea cadrelor didactice de muzică instrumentală şi acompaniament, profesori-ingineri, maiştri-instructori şi profesori de Fizică şi Chimie.

O problemă majoră cu care se confruntă învăţământul doljean o reprezintă lipsa profesorilor de muzică. Deşi sunt posturi disponibile, nu se găsesc cadre didactice dornice să vină să le ocupe.

Pe 8 şi 9 septembrie sunt programate alte două şedinţe publice pentru posturile, catedrele sau numărul de ore care au mai rămas în unităţile şcolare după anunţarea concediilor de creştere a copiilor, a concediilor medicale şi a altor situaţii excepţionale care intervin după data de 1 septembrie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.