Ultima probă la matematică

Emoţii mari pentru absolvenţii claselor a VIII-a care au  susţinut,  astăzi, ultima probă a Evaluării Naţionale, cea la Matematică. Examenul s-a desfăşurat fără incidente majore, doar la Amărăştii de Jos s-a apelat la subiectele de rezervă pentru doi dintre absolvenţi pentru că la ora desfăşurării examenului aceştia nu se simţeau foarte bine.

Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut  astăzi  proba scrisă la Matematică, ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2016. Dificultatea exerciţiilor a fost gradată pe măsura avansării. Subiectele au testat atât cunoştințele de geometrie, cât și cele de algebră. La subiectul III, cel mai temut de către elevi, aceştia au avut de rezolvat două probleme geometrice.

Peste 4500 de elevi au participat la examenul scris şi primele impresii au fost pozitive, elevii catalogând subiectele ca unele cu dificultate medie.

Proba la matematică este ultima încercare pentru elevi la examenul de Evaluare Națională 2016. Rezultatele apar vineri, tot în această zi pot fi depuse și contestațiile la română, limba maternă și matematică, iar rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională  vor fi afişate pe 5 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea la liceu .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.