Alocaţia de susţinere, necondiţionată

Alocaţia de susţinere a familiei nu va mai fi condiţionată de plata taxelor şi impozitelor locale. Aceste familii sunt expuse riscului de excluziune socială, motiv pentru care Guvernul a hotărât să nu mai condiţioneze plata acestei alocaţii de achitare a impozitelor şi taxelor locale.

 

Veşti bune pentru familiile cu venituri reduse care au copii în întreţinere si beneficiază de alocaţie pentru susţinere. Acordarea acestei alocaţii nu va mai fi condiţionată de îndeplinirea obligaţiilor de plată către bugetul local. Această măsură a fost luată de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă.

 

În prezent, neachitarea impozitelor şi taxelor către bugetul local până la 31 martie este sancţionată cu suspendarea plăţilor către familiile care beneficiază de alocaţia de susţinere.

 

Pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, reluarea în plată a alocaţiei se va face din oficiu. Aceste alocaţii sunt destinate familiilor cu venituri lunare mai mici de 530 lei pentru fiecare membru. Alocaţia se calculează în funcţie de numărul de copii şi de venitul realizat pentru fiecare membru al familiei.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.