Exerciţiu tactic

Organizat şi planificat în detaliu de reprezentanţii celor două unităţi de jandarmi din Craiova, respectiv Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, exerciţiul de antrenament „PELENDAVA 16” a demarat, astăzi, în parcarea Sălii Polivalente din Craiova. La evenimentul desfăşurat sub atenta supraveghere a autorităţilor locale şi judeţene au participat structuri componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului din România.

Antrenamentul de astăzi s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova şi s-a referit la intervenția de neutralizare a unor posibile amenințări cu bombă, după identificarea unui pachet suspect şi a unei maşini capcană. La faţa locului au acţionat mai multe echipaje de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj sprijinite de specialişti din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj, Direcţiei Judeţene de Informaţii Dolj şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Exerciţiul a avut ca scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate şi intervenţie în sistem integrat, în cazul rezolvării unei situaţii concrete.

Primul antrenament, din cadrul exerciţiului “Pelendava  16″, a demarat sub atenta supraveghere a autorităţilor locale şi judeţene.

“Pelendava 16″ este un exerciţiu de antrenament planificat, bazat pe scenarii adaptate după posibile situaţii reale, iar o parte din activităţi se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare a activităţilor instituţionale şi fără a impune restricţii majore de circulaţie. Exerciţiile vor avea loc şi în zilele următoare la sediul Tribunalului Dolj şi în zona Aeroportului Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.