Alertă extinsă de TBC

Alerta de TBC din Craiova se extinde la alte două unităţi şcolare. După cadrul didactic depistat la Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski”, doi elevi de la alte două şcoli craiovene au fost depistaţi pozitiv. În perioada următoare se vor testa colegii celor doi elevi bolnavi, dar şi cadrele didactice care au intrat în contact cu aceştia.

S-a dat alarma de TBC la alte două unităţi de învăţământ din Craiova. O fată de la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe“ şi un băiat de la Liceul „Tudor Arghezi“, sunt cele mai recente cazuri de tuberculoză anunţate de Direcţia Judeţeană de Sănătate. Directorii celor două şcoli au luat toate măsurile necesare care se impun în astfel de situaţii.

Conducerea Inspectoratului  Şcolar Judeţean anunţă că nu este vorba de o epidemie şi că toate unităţile de învăţământ la care s-au descoperit cazurile de tuberculoză sunt atent monitorizate.

În judeţul Dolj se află în tratament tuberculostatic aproximativ 738 de pacienţi, iar incidenţa tuberculozei este de 113 la 100.000 de locuitori, incidenţă aflată în scădere faţă de anii anteriori, ocupând locul 2 în ţară după judeţul Olt.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.