Alertă de TBC

Alertă de TBC la o şcoală din Craiova. Un cadru didactic de la Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski“ a fost diagnosticat, de curând, cu TBC şi în urma investigaţiilor 40 de copii care au intrat în contact cu profesoara prezintă valori mai mari decât cele normale la testul IDR, prezentând infecție tuberculoasă.

O profesoară de la Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski“  a fost diagnosticată cu tuberculoză pulmonară și ganglionară. În urma analizelor medicale a reieșit că pacienta este contagioasă, dar la unitatea de învăţământ a început o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă cei care au intrat în contact cu cadrul didactic au virusul TBC.

Au fost testați aproximativ 300 de copii, dintre care 40 au avut valori mai mari la la tuberculină, astfel că au fost solicitate analize amănunțite.

De asemenea, la nivelul unității școlare s-au recomandat măsuri speciale, cum ar fi ventilația naturală prin deschiderea largă a ferestrelor, expunerea la radiația solară a claselor respective, precum și aplicarea unui dezinfectant.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.