Prieten de nădejde

În România, ţara cu peste 100 de mii de nevăzatori, un sprijin real ar fi acei câini special antrenaţi să ajute oamenii condamnaţi să trăiască in întuneric. Breehan este singurul câine ghid pentru nevăzători din Craiova. Labradorul a ajuns prin Fundaţia Light into Europe.

Astfel de câini sunt îndelung pregătiţi. Timp de un an, sunt educaţi de voluntari, iar după dau examen. Daca îl trec, mai au parte de încă 4 luni de antrenament intens şi abia apoi pot fi încredinţaţi unor nevăzători. În momentul în care ajung la noii stăpâni, învaţă anumite trasee pe care le parcurg de obicei aceştia, însă sunt capabili să se descurce şi în locuri pe care nu le-au mai vizitat.

Ei sunt Marta şi Breehan. Exemplarul este un Labrador adus tocmai din Irlanda şi a venit special pentru a o ajuta pe Marta, care este nevăzătoare. Breehan doar ce a absolvit cursurile de dresaj şi este singurul câine ghid din Craiova.

Ca şi Breehan sunt 8 câini în toată România. Pentru a beneficia de ajutorul unui câine ghid, nevăzătorii se pot adresa Fundaţiei Light into Europe, toate serviciile fiind gratuite şi în plus vor avea asistenţă permanentă pe durata şederii câinelui.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.