Codiţă, mascota Grădinii Zoologice

Situaţie inedită la grădina zoologică din Craiova. Un pui de veveriţă a fost salvat şi adoptat de administratorul parcului zoo. Bărbatul l-a hrănit cu seringa şi acum îl plimbă în buzunarul hainei. Cei doi sunt acum de nedespărţit şi Codiţă a devenit o adevărată mascotă .

El este Codiţă. Puiul de veveriţă a fost salvat de administratorul grădinii zoologice din Craiova după o furtună năpraznică în parc. Bărbatul l-a hrănit cu lapte, cu seringa, din 3 în 3 ore reuşind să-l readucă la viaţă şi de atunci sunt de nedespărţit.  Codiţă are locul lui special în hainele administratorului, buzunarul interior de la vestă, acolo stă atunci când cei doi pleacă la plimbare.

Acum, la mai bine de trei luni de când a fost salvat, Codiţă mănâncă orice şi este foarte prietenos. Puiul de veveriţă este o adevărată mascotă a grădinii zoologice.

Laurenţiu Păun spune  că veverițele nu sunt deloc pretenţioase şi sunt uşor de integrat într-o familie mai ales dacă sunt adoptate de la o vârstă fragedă și sunt tratate cu afecțiune. Bărbatul vrea să îi contruiască o căsuţă mare lui Codiţă şi la care să aibă acces mereu chiar dacă va pleca din perimetrul grădinii zoologice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.