Evaluări la clasa a II- a

Evaluările Naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a continuă, în această săptămână, cu testele pentru elevii din clasa a II-a, acesta fiind ultimul set de teste din cadrul acestor evaluări care realizează un diagnostic al sistemului. Rezultatele acestor teste nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi comunicate elevilor şi părinţilor.

Elevii de clasa a II-a au susţinut,astăzi,  testul scris la limba română, urmând ca mâine să fie evaluaţi la cititul în limba română, iar pe 8 iunie va avea loc testarea de la matematică. Fiecare testare durează 30 de minute.

În ultimele două săptămâni au susţinut Evaluările Naţionale şi elevii de clasa a VI-a, şi cei de clasa a IV-a. Rezultatele acestor teste nu se trec în catalog, ci stau la baza realizării unei fişe pentru fiecare elev în parte. Rezultatele sunt comunicate individual elevilor şi părinţilor, iar Ministerul Educaţiei va realiza un raport naţional pe baza lor, care va arăta în detaliu nivelul copiilor pe parcursul lor şcolar, înainte de a ajunge la Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.