A început testarea

Au început evaluările naţionale la limba română şi matematică pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial. În această săptămână vor susţine testările elevii din clasa a VI-a, după care, începând cu 30 mai, cei din clasa a IV-a, iar din 6 iunie, cei din clasa a II-a. Subiectele sunt elaborate în concordanţă cu programele şcolare în vigoare, pentru fiecare disciplină de studiu, de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

S-a dat startul evaluărilor naţionale la limba română şi matematică pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial. La clasa a II-a administratorul de test este învăţătorul pentru învăţământul primar de la clasă, pe când la clasele a IV-a şi a VI-a, administratorul va fi un  cadru didactic diferit de cel care predă la clasă, asistat de un al doilea cadru, cu rol de evaluare. Sălile în care se susţin testele sunt cele în care elevii învaţă în mod obişnuit. Durata alocată pentru fiecare test este de 30 de minute, pentru elevii din clasa a II-a şi de 60 de minute, pentru cei din clasa a IV-a şi a VI-a.

Evaluarea testelor se va face de către două cadre didactice care predau în respectivele şcoli. Înainte de începerea evaluării are loc o sesiune pentru instruirea evaluatorilor. Rezultatele obţinute de elevi vor fi valorificate la nivelul fiecărei unităţi şcolare şi nu se vor trece în catalog.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.