Înscrieri pentru titularizare

A început numărătoarea inversă pentru examenul de titularizare.  28 de posturi au la dispoziţie dascălii suplinitori, dar și studenții din ultimul an de licență sau master care vor să activeze în învățământul preuniversitar în anul școlar următor.  Pentru acest examen, în Dolj, s-au creat patru centre arondate pe discipline, iar înscrierile se desfăşoară până pe 20 mai.

Centrele de înscriere și concurs au fost create la Liceul Teoretic „Henri Coandă“ pentru Limba română, Limba latină, dar și toate limbile străine, la Liceul „George Bibescu“ pentru Matematică, Informatică, Fizică, Chimie şi discipline tehnice. La Liceul „Charles Laugier“ se pot înscrie candidații care vor să opteze pentru posturile de educație fizică şi sport, arte, educație religioasă, discipline socio-umane, istorie și geografie, iar la Liceul de Transporturi Căi Ferate se depun dosarele pentru învățători, educatoare și pentru profesor învățământ special.

Pentru concurs, sunt 28 de posturi, cele mai multe oferte sunt pentru muzică și instruire practică. Nu sunt posturi pentru Limba română și Matematică. Sunt posturi cu probleme la care nu s-au rezolvat nici măcar profesorii titulari restructurați, prin transfer și s-a apelat la detașare în interesul învățământului. Aceeași situație este și la Franceză și Engleză. Lipsa posturilor este explicabilă prin scăderea populației școlare.

Cerințele vor viza cunoștințe de psihopedagogie, dar și din disciplina de examen. De asemenea, candidații trebuie să facă dovada că au absolvit modulul psihopedagogic. Examenul scris se va derula pe 20 iulie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.