Donează sânge!

Studenții mediciniști din ţară au desfăşurat, în această săptamână, cea mai amplă campanie de donare de sânge. „Donează sânge! Fii erou!” este numele campaniei de donare care se va încheia mâine. Este cea mai amplă și complexă campanie de donare de sânge care s-a organizat până acum în România. Aceasta s-a desfășurat simultan în nouă centre universitare din orașele București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara, Târgu-Mureș și Oradea.

La fiecare trei secunde cineva are nevoie de sânge, o nevoie greu de acoperit de medici în contextul în care doar doi români din 100 obișnuiesc să doneze, cu toate că estimările spun că aproximativ 60% din populația țării va avea nevoie, la un moment dat, de o transfuzie. Pentru a promova donarea de sânge, studenții Universității de Medicină și Farmacie din ţară organizează o campanie de donare de sânge ce se desfășoară în nouă centre universitare.

În dimineaţa recoltării de sânge pot fi consumate cel mult două felii de pâine cu margarină şi gem. De asemenea, trebuie consumate multe lichide. Sunt interzise alimentele bogate în grăsimi şi laptele. Nici fumatul nu este recomandat înainte de a dona sânge din cauza riscului de lipotimie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.