Sărbătorile primăverii la Casa Băniei

Sărbătorile primăverii ilustrate prin colecțiile Muzeului Olteniei. Peste 100 de obiecte aparţinând Secţiei de Etnografie pot fi admirate  în cadrul expoziției „Sărbătorile primăverii în Oltenia”. Expunerea muzeală redă atmosfera satului autentic de odinioară, iar țesăturile de interior, carpete, scoarţe de dimensiuni mici, ştergare, icoanele și alte obiecte de cult vin să completeze tabloul tradiţional românesc .

Expoziţia  de la Casa Băniei propune ca tematică sărbătorile primăverii ilustrate prin colecțiile Muzeului Olteniei, inclusiv prin valorificarea costumului  tradițional de sărbătoare din zonă, și prin icoane, toate cu misiunea de a întregi tabloul tradiţiilor autentice locale.

Conceptul expoziţional, de interactivitate cu vizitatorii, este axat pe prezentarea tuturor momentelor de celebrare ritualică tradițională, începând de la „Mărțișor” până la sărbători,  „Paște”, „Duminica Tomii”, precum și filme documentare despre tradiţii şi obiceiuri populare precum: „Lăsatul Secului de Paști”, „Focurile din Joia Mare” și „Hora de Pomană”, care se făceau în perioada pascală.

Expoziţia se adresează tuturor categoriilor de public indiferent de vârstă .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.