‘’Școala altfel” la Muzeul Olteniei

A început săptămâna ‘’Şcoala altfel”. Programul, derulat sub genericul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” îşi propune implicarea elevilor în activităţi extracurriculare care să le valorifice aptitudinile în domenii diverse şi interesante.  Muzeul Olteniei a pregătit o serie de expoziţii tematice de impact și tururi ghidate în toate cele trei secții expoziţionale: Secţia de Istorie-Arheologie, Secţia de Etnografie-Casa „Băniei” și Secţia de Ştiinţele Naturii.

Orele de curs au fost  altfel  astăzi pentru câteva mii de elevi din Craiova și județul Dolj care, împreună cu profesorii lor, au ales ca în cadrul săptămânii ‘’Şcoala altfel” să viziteze cele trei secții ale Muzeului Olteniei. Copiii au fost purtaţi de către ghizi într-o călătorie simbolică în locuri, vremuri şi timpuri arhaice din Oltenia, căci temele expoziţionale: “Facerea pâinii” şi “Ritmurile vieţii” aduc în atenţia publicului obiceiuri, tradiţii, unelte, obiecte, toate rostuite în sensul lor iniţiatic.

De-a lungul întregii săptămâni, la Secţia de Etnografie-Casa „Băniei” vor fi organizate și ateliere meșteșugărești (pictură pe sticlă şi pictură religioasă pe lemn, sculptură în lemn, bijuterii) care se vor desfășura în aer liber.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.