Sesiuni speciale pentru examene

Elevii cu merite deosebite beneficiază, şi în acest an, de sesiuni speciale de susţinere a examenelor naţionale. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit datele în care tinerii pot susţine sesiunile speciale referitoare la Evaluarea naţională şi Bacalaureat. Absolvenții clasei a VIIIa vor susține examenul național pe 7 și 8 iunie, iar cei de clasa a XII-a vor intra în focurile testărilor pe 16 mai.

Pentru absolvenţii clasei a VIII-a, care sunt în pregătire pentru participarea la Olimpiadele Internaţionale, fiind în vederea selecţionării în loturile naţionale, 6 iunie este data limită la care pot fi depuse cererile de participare, a doua zi urmând să aibă loc prima probă, iar pe 8 iunie, cea de-a doua, rezultatele se vor afişa pe 10 iunie. Pentru cei care finalizează clasa a XII-a şi care sunt în vizorul selecţionerilor echipelor pentru diferite discipline de învăţământ, la care se adaugă şi cei care au primit acceptul instituţiilor de învăţământ superior din străinătate, perioada este alta.

La aceste sesiuni speciale se vor prezenta elevii care fac parte din loturile lărgite naţionale, participanţii la competiţiile sportive şi artistice internaţionale, la care sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2016 se suprapune cu cea în care aceştia trebuie să participe la concursurile internaţionale. De asemenea, pot participa şi elevii care au fost acceptaţi la instituţiile de învăţământ superior din străinătate, unde se cere obţinerea diplomei de Bacalaureat, în acest sens fiind nevoie de o dovadă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.