Taxa de Primă Înmatriculare restituită

Veşti bune pentru contribuabilii care au plătit taxa de primă înmatriculare în perioada 1 ianuarie 2007 şi 1 martie 2013! Aceştia îşi pot recupera banii şi dobânda aferentă dacă depun o cerere la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dolj. În termen de 45 de zile, ANAF-ul va verifica documentele şi va stabili care este suma de rambursat, dar şi calendarul de restituire, care se întinde pe cinci ani.

Românii care au achitat taxa auto îşi vor primi banii înapoi. Ministerul Mediului şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au decis să restituie, printr-o procedură administrativă taxa de primă înmatriculare. Pentru restituirea taxei contribuabilii trebuie să depună o cerere şi o serie de documente doveditoare la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul, în termenul legal. Atenţie, cererea trebuie să cuprindă obligatoriu contul bancar în care urmează să fie restituită suma cuvenită contribuabilului.

În termen de maximum 45 de zile, ANAF-ul va verifica şi va stabili suma de rambursat şi calendarul de restituire, care se întinde pe cinci ani. Până acum, taxa se va restitui în urma unei hotărâri judecătoreşti.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.