Evenimente unice la Craiova

Începe Festivalul Internaţional “Shakespeare”! Evenimentul , care se desfăşoară în acest an la Craiova, Bucureşti, Rm. Vâlcea şi Dr. Tr. Severin, debutează, mâine, cu spectacolul “Richard II” în interpretarea trupei Teatrului “Saitama” din Japonia. Ajuns la cea de-a X-a ediţie, festivalul este unul special pentru cultura mondială, înscriindu-se printre cele mai importante evenimente ale anului, în întreaga lume având loc manifestări dedicate împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Craiova, care se va desfăşura în perioada 14-16 aprilie, va fi deschisă oficial cu spectacolul “Richard II” în interpretarea trupei Teatrului Saitama din Japonia sub conducerea renumitului regizor Yukio Ninagawa. Cele două reprezentaţii ale piesei vor fi găzduite de Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, joi şi vineri, începând cu orele 19.00.

Aflată pentru prima oară în România, trupa Teatrului “Saitama” propune o interpretare modernă a capodoperei schakespeariene, aducând pe aceeaşi scenă un număr impresionant de actori, într-o montare regizorală care i-a adus lui Yukio Ninagawa aprecierea publicului şi a criticii de specialitate.

Timp de zece zile spiritul şi poveştile nemuritoare ale lui Shakespeare vor fi prezentate publicului din România prin intermediul a 50 de evenimente culturale şi spectacole în interpretarea unor artişti şi companii teatrale din 15 ţări de pe patru continente.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.