303 cereri de pretransfer

Peste 300 de cereri pentru pretransfer au fost înregistrate în unităţile de învăţământ doljene. Deşi este mai mare ca în anii trecuţi, oferta nu va acoperi toate solicitările cadrelor didactice. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj anunţă că transferul se va face numai pe baza acordului dat de unitățile școlare la care profesorii vor să se mute.

Profesorii titulari care predau în alte localități decât cele de domiciliu au depus cereri de pretransfer. Anul acesta sunt 303 dosare depuse de cadrele didactice, dar sunt și situații în care un candidat și-a depus două-trei dosare, în funcție de specializările pe care le are pe diplomă. Pentru a se putea transfera, trebuie să se încadreze în condițiile specifice afișate de unitatea școlară la care dorește să se mute. La unitățile unde nu există astfel de condiții, trebuie să se respecte articolul 54 din Metodologie. Posturile se vor ocupa pe baza acordului sau acordului de principiu dat de unitățile școlare.

Cadrele didactice care cer pretransferul au fost evaluate pe baza unei fișe care a punctat studiile, vechimea în învățământ, calificativele și activitatea la clasă din ultimii doi ani. Repartizarea pe posturi a cadrelor didactice care cer pretransferul se va face în ședința publică din 22 aprilie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.