Tuberculoza face ravagii

Oltenia nu scapă de eticheta TBC. De ani buni, Doljul se află printre primele trei judeţe din ţară ca incidenţă a cazurilor de TBC. Datele au fost furnizate în cadrul sedinţei colegiului prefectural  organizată astăzi .Specialiştii  în domeniu pun numărul mare de îmbolnăviri pe seama nivelului scăzut de trai. Dar nu este singurul motiv, stresul şi viaţa dezordonată favorizează apariţia bolii la toate catogoriile sociale. Tuberculoaza este vindecabilă, doar dacă este urmat tot tratamentul, iar regimul de viaţă este conform cu indicaţiile medicilor.

Tuberculoza face ravagii în Oltenia. Doljul este fruntaş la numărul de cazuri nou descoperite, iar situaţia nu este mai bună nici în judeţele limitrofe. În medie, sunt 113 bolnavi doljeni la o sută de mii de locuitori. Incidenţa tuberculozei a scăzut la 113 cazuri la 100.000 de locuitori, iar rata de vindecare depăşeşte 80%. Şi rata de depistare este foarte bună, ajungând la 86%. La nivel naţional, în fiecare an tuberculoza ucide 1.200 de persoane şi afectează alte 16.000, majoritatea din rândul populaţiei tinere şi active.

Potrivit medicilor, un tratament complet împotriva tuberculozei, desfăşurat sub supraveghere medicală, aduce, în mod normal, vindecarea în şase luni.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.