Simulare de incendiu

Hotel, sub asaltul forţelor de intervenţie. Numeroase autospeciale ale ISU, Ambulanţei, Poliţiei şi Jandarmeriei au înconjurat, astăzi, un hotel din zona centrală a Craiovei. Totul a făcut parte dintr-un exerciţiu ce a avut ca temă salvarea persoanelor surprinse de un incendiu, într-o clădire cu mai multe etaje.

Toate instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă au trimis, astăzi, echipe de intervenţii la un hotel din centrul Băniei. Autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, maşini ale Poliţiei şi Jandarmeriei au sosit în zonă cu sirenele şi girofarurile aprinse, provocând curiozitatea trecătorilor. Nu a fost cazul de panică deoarece totul s-a rezumat la un exerciţiu uzual, pus în scenă de ISU “Oltenia” a cărui temă s-a axat pe lichidarea unui incendiu şi salvarea turiştilor şi personalului surprins în incinta clădirii.

Pentru ca totul să fie cât mai veridic, a fost folosită inclusiv autoscara aflată în dotarea ISU, pe care s-a făcut o demonstraţie de salvare de la înălţime a unei persoane surprinse de flăcări. Mai mulţi “răniţi” au fost scoşi din hotel unii pe tărgi, alţii pe propriile picioare, fiind preluaţi apoi de echipaje ale SMURD, Ambulanţei sau Crucii Roşii, care au participat, la exerciţiu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.