Reuşită pentru studenţii de la Automatică

 

Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, din cadrul Universităţii din Craiova s-a calificat cu două echipe la Finala pe Europa de Sud-Est a competiţiei NXP CUP – Inteligent Car Racing. Studenţii craioveni au ocupat primele două locuri ale cursei regionale, pe ultimul loc al podiumului s-a clasat echipa ucraineană.

La evenimentul organizat de Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică au participat 12 echipe din Europa de Sud-Est.

În cadrul competiţiei, echipe formate din studenţi, construiesc un model de maşină de curse care trebuie să urmărească autonom un circuit. În dezvoltarea acestui model, echipele trebuie să dovedească cunoştinţe solide în domenii precum: micro-electronică, micro-controllere şi programare specifică dispozitivelor încorporate. Câştigătoare este echipa a cărei maşină obţine cel mai bun timp, fără a se abate de la traseu.

În urma acestui rezultat, studenţii Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică a Universităţii din Craiova vor participa la finala europeană de la Munchen, care se va desfăşura în perioada 9-10 mai.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.