Spor pentru performanţă

Cadrele didactice și personalul didactic auxiliar au început depunerea dosarelor pentru obținerea gradației de merit. Aceasta constă într-un spor de 25% din salariul de bază, acordat pe o perioadă de cinci ani, pentru performanțe în activitatea desfășurată. La nivelul județului Dolj s-au aprobat 202 gradații de merit, dintre care 180 sunt pentru dascăli.

Pentru a obține gradația de merit se va evalua activitatea cadrelor didactice, prioritate având rezultatele obținute la clasă – care reprezintă 80% din dosar, 10% va fi performanța în activitatea de inovare didactică și managerială, 5% – participarea la proiecte și 5% – participarea la dezvoltarea instituțională.

Cele mai multe gradații de merit pentru anul școlar următor s-au alocat pentru învățământul primar, fiind alocate 30 de locuri, urmat de învățământul preșcolar – 20 de locuri, de limba și literatura română – 17 locuri și matematică – 13 locuri. Gradații de merit pot solicita și inspectorii școlari, dar și directorii unităților școlare, care în acest an au 13 locuri. Pentru cadrele didactice care predau limbi moderne s-au alocat șapte gradații la limba franceză și șapte la limba engleză. Tot șapte gradații de merit sunt și la educație fizică. Pentru celelalte discipline s-au alocat între unul și cinci locuri.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.