Conferinta internationala

Conferinţa internaţională “Abordări mutualistice în îngrijirea pacientului cu dizabilitate”, desfăşurată în cadrul proiectului cu finanţare europeană “M-CARE”, a debutat astăzi. Câteva zeci de invitaţi de la Universităţi de prestigiu din Europa, dar şi profesori şi medici de profil din Dolj au prezentat rezultatele cercetărilor privind recuperarea pacienţilor cu dizabilităţi.

Profesori şi cercetători din România, Italia, Letonia şi Polonia şi-au unit forţele într-un proiect de tip Grundtvig, pentru identificarea celor mai eficiente mijloace de recuperare a pacienţilor cu dizabilităţi. Astăzi a debutat conferinţa internaţională “Abordări mutualistice în îngrijirea pacientului cu dizabilitate”, în cadrul căreia au avut loc o serie de prezentări orale şi sub formă de poster. Gazada evenimentului a fost Complexul „Sfânta Maria”, Centrul de Servicii si Recuperare Neuromotorie, aflat în cartierul Craioviţa Nouă din Bănie.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj se numară printre partenerii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Departamentul de Kinetoterapie şi Medicină Sportivă în cadrul proiectului  „M-CARE”.

 Pe parcursul celor doi ani de implementare au avut loc schimburi de experienţă între specialiştii în recupereare din cele patru ţări implicate. Profesori, cercetători şi asistenţi sociali din România au vizitat centre şi universităţi din Polonia, Letonia şi Italia, iar zilele acestea a venit rândul specialiştilor români de a prezenta realizările şi modul de organizare. Aici există echipe multidisciplinare alcătuite din  medici, asistenţi sociali, psihologi şi alţi specialişti care lucrează cot la cot pentru recuperarea persoanelor cu dizabilităţi. Străinii au fost impresionaţi de centrele vizitate în Dolj.

Cei care au luat parte la conferinţa internaţională au fost plăcut impresionaţi şi de baza de tratament din Complexul „Sfânta Maria”, dotată după cele mai înalte standarde ale medicinii de recuperare. Persoanele adulte cu handicap aflate în dificultate, cu domiciliul pe raza judeţului Dolj, cu necesităţi de recuperare neuromotorie, dispun în cadrul acestui centru de servicii ultramoderne şi personal medical specializat. Aici există o sală de stimulare senzorială, o sală de terapie ocupaţională, sală de meloterapie, cabinete de kinetoterapie, fizioterapie, hidroterapie, bazin de recuperare, sală de socializare şi cabinet psihologic.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.