Aleg slujbe in strainatate

Zeci de tineri urmează şcoala postliceală sanitară fie ea de stat sau privat. Românii sunt din ce în ce mai dispuși să plătească sume importante pentru a-şi educa copiii în sistemul privat. Cele mai căutate sunt şcolile postliceale sanitare, care asigură un loc de muncă atât în spitalele din ţară, cât şi în cele din străinătate. Adolescenţii optează pentru acestă formă de învăţământ cu gândul la un job bine plătit în străinătate.
Creşterea interesului pentru învăţământul postliceal poate avea legătură cu cererea crescută de personal din domeniul sanitar şi cu slujbele bine plătite mai ales în spitale sau clinici din afara ţării. Tinerii care aleg să urmeze o cariera în domeniul sanitar trebue să ştie că doar o parte dintre aceste şcoli care îşi desfăşoară activitatea în Craiova le faciliteaza pratica în străinătate unde pot câştiga sume importante la finalizarea stagiului. Două studente în anul 2 care urmează cursurile unei şcoli postliceale sanitare din Craiova se pregătesc pentru a pleca din ţară atrase de salariile şi condiţiile bune din Anglia.
La nivel naţional aproape 50.000 de tineri sunt înscrişi în învăţământul postliceal sanitar, de departe cel mai de succes în mediul privat, dintre toate formele de învăţământ, crescând cu aproape 20.000 de elevi în ultimii patru ani. Succesul acestor unităţi şcolare stă mai ales în diploma recunoscută în UE, care le poate aduce tinerilor joburi bine plătite peste hotare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.