Reorientare spre cercetare

Noua strategie de dezvoltare a Universităţii din Craiova pune un accent deosebit pe  cercetarea ştiinţifică. Scăderea considerabilă a populaţiei şcolare în România datorită natalităţii reduse şi migrarea spre Occident a tinerilor a determinat inversarea priorităţilor în cadrul instituţiei universitare, astfel dezvoltarea programelor de învăţământ a trecut în plan secund.
Universitatea din Craiova a alocat 1,7 milioane de lei din fonduri proprii pentru cercetare anul trecut. Strategia de dezvoltare a cercetării prin creşterea finanţării continuă anul acesta. S-au făcut economii considerabile pe segmentul administrativ, iar banii vor fi direcţionaţi spre cercetători.
Renegocierea contractelor privind furnizarea energiei electrice şi a serviciilor de telefonie mobilă sunt doar câteva dintre modalităţile prin care Universitatea din Craiova a economisit bani pentru cercetare.
De asemenea, instituţia academică a atras bani pentru cercetare şi prin fonduri europene. Tinerii cercetatori ai Universitatea din Craiova care au reuşit să caştige burse postdoctorale şi-au mărit venitul cu aproape 4000 lei pe lună.
Unul dintre proiectele care vor fi finanţate pe parcursul acestui an este o premieră la nivel naţional.
Prin intermediul acestuia, Universitatea din Craiova îşi propune să sprijine cercetarea în limba română.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.