Donează sânge pentru viață!

Criză de sânge la Craiova. Numărul donatorilor care se prezintă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova a scăzut în ultimele luni, în timp ce tot mai mulţi pacienţi au nevoie de transfuzii. Reprezentanţii instituţiei fac un apel către cei fără probleme de sănătate să vină să doneze sânge, pentru că astfel pot salva vieţi.

Puţinii donatori care ajung la Centrul de Transfuzii o fac la îndemnul unor prieteni sau membri ai familiei care au nevoie de sânge.

Criza de donatori duce la probleme imorale şi ilegale chiar și după cazul mediatizat de la Centrul de Transfuzie.

Conducerea instituţiei face un apel către cei fără probleme de sănătate să vină să doneze sânge, pentru că astfel pot salva vieţi.

Donarea de sânge constă în recoltarea unei cantități de 450 ml în timp de 8-10 minute. Este vorba de o procedură sigură şi benefică pentru sănătate care, potrivit studiilor, poate reduce cu 30% riscurile apariţiei bolilor cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale, donatorii de sânge având o speranţă de viaţă mai mare decât media populaţiei. După donare, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.