Amenzi si brazi confiscati

În fiecare an polițiștii de ordine publică au acţionat, premergător sărbătorilor de iarnă, pe drumurile forestiere şi pe drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase şi în pieţe şi târguri sau alte locuri de comercializare, pentru prevenirea comiterii unor fapte ce contravin legislației silvice, în ceea ce privește tăierea, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun. Mii de brazi au fost confiscaţi şi cei care i-au comercializat au fost amendaţi conform legislaţiei în vigoare.

În urma controalelor efectuate de poliţişti  au fost constatate 30 de infracţiuni şi au fost aplicate 140 de amenzi contravenţionale, dintre acestea 50 sancțiuni fiind pe legislaţia din domeniul silvic.

La un supermarket din municipiul Craiova s-a constatat ca această societate comercializă 2860 de brazi de Crăciun, proveniți din Danemarca, fără documente de proveniență prevăzute de normele legale în vigoare. Societatea a fost sancţionată de polițiști cu amenda de 12.500 lei, iar brazii, în valoare de 71.500 lei, au fost confiscaţi.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.