Universitatea din Craiova, prezentă în cele mai importante trei clasamente internaționale

Universitatea din Craiova, prezentă în cele mai importante trei clasamente internaționale
➡️Universitatea din Craiova este tot mai vizibilă la nivel internațional, iar acest fapt este confirmat de prezența instituției în cele mai importante clasamente mondiale.
🔝Shanghai Ranking 2023
Cea mai recentă performanţă a Universităţii din Craiova este clasarea, în intervalul 301-400, în renumitul top Shanghai Ranking for Academic Subjects pentru domeniul Matematică.
Este cel de-al doilea an consecutiv în care UCV este clasată în această ierarhie, anul trecut ocupând o poziţie în intervalul 400-500, tot pentru domeniul Matematică.
Acest clasament cuantifică doar cercetarea: număr lucrări relevante/număr de autori și număr citări în reviste ISI/ număr de autori;
la fiecare domeniu se clasifică maximum 500 de universități; sunt luate în considerare doar 5000 de universități la nivel mondial.
🔝Times Higher Education 2024
Şi în clasamentul global Times Higher Education, Universitatea din Craiova ocupă, pentru al doilea an consecutiv, o poziţie în intervalul 1500+. De asemenea, pe domenii de studiu, UCV se menţine în Times Higher Education în intervalul 801-1000 pentru domeniul Informatică și Calculatoare, în intervalul 1001+ pentru domeniul Inginerie și Tehnologie și în intervalul 1001+ pentru domeniul Științe. În acest clasament sunt luate în considerare doar aproximativ 3.000 de universități la nivel mondial. Clasificarea se realizează pe 11 domenii (4 dintre acestea nu există la Universitatea din Craiova); – Universitatea din Craiova a aplicat la 6 dintre ele și a fost clasificată la 3.
🔝QS World University Rankings 2024
Universitatea din Craiova îşi menţine locul şi în cel mai nou clasament global QS World University Rankings, în intervalul 1401+.
În acest clasament sunt luate în considerare doar aproximativ 3.000 de universități din lume.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.