COMUNICAT DE PRESĂ

 

20.06.2023

HUB-UCv

Centru Suport pentru Proiect CD Internaţionale pentru regiunea Oltenia

Universitatea din Craiova, sprijin pentru participanții la competițiile europene de proiecte. UCV finalizează implementarea proiectului de creare a unui centru suport pentru regiunea de Sud-Vest, prin care se elaborează proiecte, parteneriate, baze de date cu parteneri internaționali, dar şi cursuri şi mai multe ateliere pentru formarea competitorilor. Proiectul s-a  desfasurat in perioada 15 aprilie 2020 – 30.06.2023

Semnat pe 15 Aprilie 2020 prin contractul de finanțare nr 230/15.04.2020, Proiectul „HUB-UCv – Centru Suport pentru Proiect CD Internaţionale pentru regiunea Oltenia”, ID PROIECT: POC/80/1/2/107885, a fost finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară „Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare (CDI) în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor”. Valoarea totală a proiectului a fost de 2.833.318,14 lei, din care valoarea totală eligibilă a fost de 2.803.318,14 lei, iar 30.000 este valoarea neeligibilă, suportată de Universitatea din Craiova. Rolul fundamental al Hub-ului universitar este de a creşte capacitatea de participare la competiţiile europene pentru proiecte de cercetare-dezvoltare internaţionale a tuturor entităţilor care solicită sprijinul.

Dintre rezultatele realizate în urma acestui proiect, amintim înfiinţarea unui centru suport cu dotarea şi personalul necesar pentru asistenţa solicitanţilor care doresc să pregătească aplicaţii la competiţiile finanţate prin programul Orizont 2020 în principal, sau alte competiţii, elaborarea în cadrul Universitatii din Craiova a 7 propuneri de proiecte pentru competiţiile de C-D finanţate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.

Tot prin acest proiect, Universitatea din Craiova a incheiat 7 parteneriate cu IMM-uri în scopul elaborării de propuneri comune de proiecte pentru competiţiile de C-D finanţate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.

Proiectul a dus si la elaborarea unei baze de date cu potenţiali parteneri din Uniunea Europeană care sunt compatibili cu agenţii economici, universităţi sau institute din regiunea Oltenia şi contactarea directă a acestora în scopul prezentării potentialului de C-D din regiune.

HUB-ul a oferit şi module de pregătire/prezentare (cursuri) pentru solicitanţi privind programele de finanţare în domeniul C-D la nivel european, de networking şi contactare a partenerilor şi minim 35 de ateliere de lucru susţinute de către echipa proiectului împreună echipele beneficiarilor şi cu invitaţi din cadrul agenţiilor de finanţare ale Uniunii Europene sau a unor potenţiali parteneri naţionali şi internaţionali.

 

 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate

 

 

Persoana de contact: Laurențiu Mihai, 0745626295, [email protected]

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.