Anunt începere proiect

Anunt începere proiect

„HUB-UCv – Centru Suport pentru Proiect CD Internationale pentru regiunea Oltenia”

ID PROIECT: POC/80/1/2/107885

 

La data de 15 Aprilie 2020 a fost semnat Contractul de finanțare pentru proiectul „HUB-UCv – Centru Suport pentru Proiect CD Internationale pentru regiunea Oltenia”, ID PROIECT: POC/80/1/2/107855, finanțat Program Operational Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară  ” Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) în sprijinul competitivitatii economic si dezvoltarii afacerilor”.

 

Obiectivul general al proiectului: Crearea unui centru suport pentru regiunea de Sud-Vest, cu rolul de a creste capacitatea de participare la competitiile europene pentru proiecte de cercetare-dezvoltare internationale a tuturor entitatilor care solicita sprijinul, precum si a Universitatii din Craiova.

Obiectivele specifice al proiectului:

  1. OS.1. Cresterea gradului de interes si constientizare fata programele cu finantare europeana în rândul organizatiilor de cercetare si întreprinderilor din regiunea vizata prin realizarea unei campanii de promovare online si offline a necesitatii de formare/ dezvoltare in ceea ce priveste accesarea programelor pe fonduri europene si sa scoata în evidenta oportunitati de dezvoltare prin participarea la aceste programe.
  2. OS.2. Dezvoltarea competentelor in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene prin implementarea unui program complex de formare pentru entitatilor solicitante, precum si a personalului din cadrul Universitatii din Craiova, si sa ofere un ghid teoretic si mai ales practic de initiere in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene, contribuindu-se astfel la cresterea participarii romanesti in cercetare
  3. OS.3. Sprijinire si asistenta suport pentru organizatiile de cercetare si întreprinderile din S V Olteniei in ceea ce priveste participarea la programe de finantare a activitatilor de cercetare si valorificare a rezultatelor.

Rezultatul prevăzute:

  1. Infiintarea unui centru suport cu dotarea si personalul necesar pentru asistenta solicitantilor care vor dori sa pregateasca aplicatii la competitiile finantate prin programul Orizont 2020 in principal, sau alte competitii.
  2. Elaborarea in cadrul Universitatii din Craiova a 7 propuneri de proiecte pentru competitiile de C-D finantate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.
  3. Asistenta solicitantilor pentru elaborarea a 7 propuneri de proiecte pentru competitiile de C D finantate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.
  4. Incheierea a 7 parteneriate intre Universitatea din Craiova si IMM-uri in scopul elaborarii de propuneri comune de proiecte pentru competitiile de C-D finantate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.
  5. Elaborarea unui program de diseminarea continua de informatii privind competitiile de C-D finantate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene catre agentii economici, universitati si institute de cercetare din regiunea Oltenia care au sau sunt interesate de activitati de C-D.
  6. Elaborarea unei baze de date cu potentiali parteneri din Uniunea Europeana care sunt compatibili cu agentii economici, universitati sau institute din regiunea Oltenia si contactarea directa a acestora in scopul prezentarii potentialului de C-D din regiune.
  7. Metodologie pentru evaluarea propunerilor din punct de vedere al fezabilitatii tehnice, proprietatii intelectuale, potentialului de piata si a posibilitatii finantarii rezultatelor de C-D ale acestora.
  8. Realizarea unor module de pregatire/prezentare (cursuri) pentru solicitanti privind programele de finantare in domeniul C-D la nivel European, de networking si contactare a partenerilor
  9. Participarea la 7 conferinte nationale sau internationale pentru promovarea rezultatelor UCV sau a solicitantilor
  10. Publicarea a 14 de articole ISI de catre membrii UCV sau in parteneriat public-privat
  11. Organizare si desfasurare a 35 workshop-uri „HUB-Ucv – Centru Suport pentru Proiecte CD Internationale pentru regiunea Oltenia” 12. Inregistrarea a 35 de firme din regiunea de Sud-Vest in bazele de date ale Uniunii Europene
  12. Organizarea a minim 35 de ateliere de lucru sustinute de catre echipa proiectului impreuna echipele beneficiarilor si cu invitati din cadrul agentiilor de finantare ale Uniunii Europene sau a unor potentiali pateneri nationali si internationali.
  13. Infiintarea a minim 5 consortii cu parteneri nationali si internationali In cadrul carora sa se elaboreze propuneri de proiecte

Beneficiar: Universitatea din Craiova

Valoarea totală a proiectului: 2.833.318,14 lei, din care valoarea totala eligibilă este de 2.803.318,14 lei, iar 30.000 este valoarea neeligibila, suportata de Universitatea din Craiova.

Durata proiect: 15 aprilie 2020 – 30.06.2023

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.