Studenţii de 10 ai Facultăţii de Mecanică

Ani de studiu sub îndrumarea blândă a profesorilor, sute de ore de practică în ateliere, zeci de planuri scrise și rescrise, idei împărtășite cu colegii într-o atmosferă destinsă. Aceasta este rețeta succesului studenților de la Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova. Tinerii s-au înscris în urmă cu patru ani pentru prima dată la Competiția Internațională Kart Low Cost, iar ediția din 2019 le-a adus primul loc.

   Au schimbat sala de cursuri cu atelierul auto și după sute de ore de muncă nu a întârziat să apară și răsplata. Kartul pe care au reușit sa-l construiască studenții Facultății de Mecanică a câștigat locul I la Kart Low Cost, o importantă competiție internațională. Munca de echipă, dăruirea și perseverența au fost atuurile tinerilor craioveni care vor acum să ne împărtășească câteva dintre secretele reușitei lor.

  Dacă Dan este unul dintre veterani, Răducu s-a alăturat echipei anul acesta și nu regretă niciun minut decizia luată. Experiența acumulată, dar și prietenia care s-a format între el și restul membrilor sunt atuurile pentru care recomandă tuturor această experiență.

  În spatele echipei se află profesorul coordonator Laurenţiu Racilă, el este cel care le-a îndrumat pașii și cel care le-a stat alături în orele de tensiune ale competiției.

  Proiectul KART LOW COST s-a dovedit a fi un unul complex care se bazează pe stimularea spiritului de lucru în echipă, pe nevoia de dezvoltare a abilităților de gestiune de proiect, repartizarea sarcinilor de lucru și respectarea unui buget low cost. De asemenea, sunt evidențiate noțiunile de sinteză și de compromis ce rezultă din dezvoltarea unui caiet de sarcini. Studenții sunt familiarizați cu toate etapele de concepție, gestionând problematica impusă de necesitatea ca fiecare piesă/reper să aibă un rol bine definit într-un ansamblu caracterizat uneori de compromisuri coerente.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.