FORD – UCV, un parteneriat câștigător

   Șase noi programe de antreprenoriat social pentru comunitatea din Craiova vor fi susținute de Ford Motor Company Fund în parteneriat cu Educol – Universitatea din Craiova. Proiectele se desfășoară în cadrul nou lansatului Centru de Resurse și Angajament Ford din Craiova, inaugurat în luna octombrie a anului trecut.

  La fel ca anul trecut, Educol a demarat o competiție între studenţii de la diferite facultăți din cadrul Universității din Craiova, oferind totodată consiliere și îndrumare, cu scopul de a-i ajuta pe tineri să definească propunerile înainte de a le transmite spre analiză către organizație, Ford România, Ford Fund, Primăria Craiova și Federația Studenților Universității din Craiova.

  Cele șase proiecte câștigătoare vor primi granturi cu valoare cuprinsă între 15.000 și 30.000 de dolari pentru a fi dezvoltate.

  Cele șase proiecte noi se vor alătura celor trei proiecte aflate în prezent în curs de dezvoltare la CRAF, care au primit deja granturi: EcOil-Cuv, ce vizează colectarea uleiului uzat dedicat reciclării și transformarea sa în săpun organic, cu scopul de a micșora impactul negativ asupra mediului; GoBike Craiova, centre de închierere a bicicletelor la preț accesibil pentru a stimula mobilitatea și un stil de viață sănătos; Centrul de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială, un program afterschool conceput pentru a integra copiii din medii defavorizate și care este bazat pe o serie de cursuri de limbi străine.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.