Proiect cultural transfrontalier

Turismul transfrontalier ia o nouă amploare.Muzeul Olteniei în calitate de partener a lansat astăzi împreună cu Municipalitatea Vărșeț din Montana proiectul “Noi destinații în turismul transfrontalier”.

Obiectivul general al proiectului “Noi destinații în turismul transfrontalier”este de a promova cooperarea între instituții și oameni prin utilizarea resurselor culturale și naturale într-un mod turistic durabil. Cele trei secții ale Muzeului Olteniei vor fi dotate cu echipamente și instrumente muzeale moderne, interactive, care vor disemina informații despre instituțiile culurale implicate în proiect .

    Localitatea Vărșeț, este situată în districtul Montana, Bulgaria. Acesta se remarcă prin resurse turistice importante:ape termale ,peisaj atractiv, capacitate de cazare, recent, în zonă fiind descoperit un depozit paleontologic. Pentru valorificarea turistică a acesteia, prin proiect, se va înființa un complex muzeal format dintr-un PaleoParc în aer liber și un centru de informare cu o zonă de expoziție.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.