Profesori universitari în sprijinul elevilor

Sub atenta supraveghere şi instruire a profesorilor de la Universitatea din Craiova, RaSky, echipa de robotică a Colegiului Naţional „Elena Cuza”, va participa la turneul naţional FIRST TechChallenge la Bucureşti, în acest weekend.

15 elevi de la Colegiul Național „Elena Cuza” şi-au unit forţele şi cunoştinţele atât de informatică, cât şi de marketing pentru a forma o echipă de robotică. Rapid, tinerii şi-au găsit şi un nume, RaSky şi imediat ce au primit kitul pentru realizarea unui robot s-au pus pe treabă.
Pentru a fi siguri de reuşită, elevii au apelat la profesorii universitari de la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică. Florin Manta şi Horaţiu Roibu s-au oferit să-i mediteze şi să-i ajute în asamblarea şi programarea robotului.
Competiţiile nu îi sperie pe elevi. Echipa RaSky a participat la turneul regional FIRST TechChallenge organizat în Timişoara, unde a ocupat locul 4 din 36 de echipe şi s-a calificat la competiţia naţională din Bucureşti. De asemenea, echipa a câştigat locul III pentru Premiul Inspire Award, premiu acordat echipelor care se remarcă în mod deosebit şi care demonstrează filosofia FIRST.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.