Cât de periculoase sunt căştile

  Zeci de tineri, în special adolescenți riscă să își piardă auzul. Folosirea excesivă a căștilor duce la stări de agitație, nervozitate, dar și la otite greu de tratat, susțin specialiștii. Medicii spun că numărul pacienților a crescut.

  Specialiștii spun că ascultând muzică la căști la un volum mai mare de 85 de decibeli, o oră pe zi, fără pauze, poate afecta iremediabil auzul.

  Medicii ne sfătuiesc să folosim cât mai puțin căștile, volumul acestora să nu depășească 70 de decibeli, iar atunci când nu le folosim să le ţinem într-o cutie şi niciodată să nu le împrumutăm altora.

  Oriunde am privi pe stradă zărim tineri cu căştile în urechi. Ascultă muzica, iar volumul dat prea tare îl aud inclusiv oamenii care aşteaptă lângă ei la trecerea de pietoni.Unele telefoane performante atenţionează utilizatorul când sonorul îi poate afecta auzul. Dar majoritatea ignoră avertismentul.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii le recomandă guvernelor şi producătorilor să impună standarde de siguranţă şi să promoveze sănătatea auzului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.