70.000 fără ITP

   Funcţionarii de la Serviciul de Înmatriculări din Dolj au descoperit zeci de mii de şoferi cu ITP-ul expirat. La multe dintre maşini s-au descoperit probleme majore sau periculoase.

   Funcţionarii de la Înmatriculări au dispus, anul trecut, suspendarea înmatriculării în cazul a peste 70.000 de autovehicule din judeţul Dolj pentru expirarea Inspecţiei Tehnice Periodice . Codul Rutier prevede că, pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele trebuie să fie înmatriculate ori înregistrate, după caz. Aşadar, cât timp înmatricularea este suspendată de drept, autoturismul nu poate circula pe drumurile publice.

   Începând cu data de 20 mai 2018, a intrat în vigoare Ordonanţa care prevede suspendarea înmatriculării autovehiculelor în două cazuri: când noul proprietar nu şi-a înmatriculat maşina în termenul prevăzut de lege şi la expirarea ITP. În plus, maşinile cu o vechime mai mare de 12 ani trebuie să facă ITP-ul anual. Expirarea ITP duce automat la suspendarea înmatriculării maşinii, iar conducerea unei vehicul cu înmatricularea suspendată se sancţionează cu amendă de până la 2900 de lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.